1133-BUDAPEST, TUTAJ UTCA 8

LÉZERES MANDULAMŰTÉTEK

Szakértelem Empátia Törődés

LÉZERES MANDULAMŰTÉTEK

Szakértelem

Empátia

Törődés

Hívjon minket bizalommal hétfőtől péntekig 8:00-20:00, szombaton 9:00-14:00 között, vagy foglaljon időpontot online a nap bármelyik percében!

TOROKMANDULA MŰTÉT (TONSILLECTOMIA)

A torokmandula műtét, más néven tonsillektómia, egy sebészeti beavatkozás, amelynek során az emberi torokban található mandulák (tonsillák) eltávolításra kerülnek. A mandulák két apró, mandulafélére emlékeztető nyirokcsomó-szerű szerv, amelyek az orr és a torok hátsó részén helyezkednek el, mindkét oldalon.

A torokmandulák az immunrendszer részét képezik és szerepet játszanak az immunválaszban, különösen a felső légúti fertőzésekkel szembeni védekezésben. Azonban amikor a mandulák gyakran és súlyosan gyulladnak (tonsillitisz), vagy megnagyobbodnak és légszomjat vagy más légzési nehézségeket okoznak, az orvosok esetenként úgy dönthetnek, hogy a mandulák eltávolítása az optimális megoldás.

A torokmandula műtét általában altatásban történik, és ambuláns alapon is elvégezhető, ami azt jelenti, hogy a páciens a műtét után aznap, vagy minimális kórházi bent-tartózkodás után haza mehet.

orrmandula demo

A torokmandula műtétet általában orvosi indikációk alapján végzik el, és az eljárás segíthet enyhíteni az ismétlődő mandulagyulladásokat, a krónikus torokfájást, az alvászavarokat és a légzési nehézségeket. Az eltávolított mandulák laboratóriumi vizsgálata is segíthet kizárni vagy diagnosztizálni más egészségügyi állapotokat.

MILYEN ESETEKBEN LEHET SZÜKSÉG TOROKMANDULA MŰTÉTRE

Torokmandula műtétre általában akkor van szükség, ha a mandulák tartós vagy ismétlődő problémákat okoznak, vagy súlyosan megterhelik az egyén egészségét és életminőségét. Az orvosok általában alapos vizsgálatot végeznek és a tüneteket értékelik, mielőtt eldöntik, hogy a torokmandula műtét szükséges-e. Néhány olyan eset és állapot, amelyben tonsillektómia lehet javasolt:

 

 • Ismétlődő mandulagyulladás (tonsillitisz): Ha valaki gyakran szenved mandulagyulladásban (több alkalommal egy évben), és a fertőzések kezelése antibiotikummal nem eredményes, a torokmandula műtétet fontolóra vehetik.
 • Krónikus mandulagyulladás: Ha a mandulák tartósan gyulladnak és fájdalmat, kellemetlenséget, nyelési nehézséget okoznak, az orvosok mérlegelhetik a műtéti beavatkozást.
 • Mandulák megnagyobbodása: Ha a mandulák kórosan megnagyobbodnak, légszomjat vagy más légzési nehézségeket okozhatnak, ami indokolhatja a tonsilllektómiát.
 • Alvási apnoe szindróma: A súlyos alvási apnoe esetén a megnagyobbodott mandulák a légút elzáródásához vezethetnek, ami jelentős légzési problémákat okozhat éjszaka. Ilyen esetekben a mandulák eltávolítása segíthet az alvás minőségének javításában és az alvási apnoe tüneteinek enyhítésében.

ORRMANDULA MŰTÉT (ADENOTÓMIA)

Az adenotómia egy olyan sebészeti eljárás, amely során az orrgaratban található garatmandulákat, más néven adenoidokat, eltávolítják. Az adenoidok apró, mandulára emlékeztető nyirokszövetek, amelyek az orrgarat hátsó részén találhatók, a garat mögött.

Az adenoidok a gyermekkorban végzik el fontos immunológiai szerepet, mivel segítenek a szervezetnek védekezni a kórokozókkal és fertőzésekkel szemben. Azonban néhány gyermeknél az orrmandulák megnagyobbodhatnak és gyulladhatnak, ami problémákat okozhat.

Az adenotómiát általában gyakrabban végzik el gyermekkorban, mivel az adenoidok megnagyobbodása és gyulladása gyakori a gyermekeknél.

Az orrmandula műtét általában altatásban történik, és ambuláns alapon is elvégezhető, ami azt jelenti, hogy a páciens a műtét után aznap, vagy minimális kórházi bent-tartózkodás után haza mehet.

torokmandula ellenőrzés

Az orrmandula műtétet orvosi indikációk alapján végzik el, és az eljárás segíthet enyhíteni az ismétlődő mandulagyulladásokat, a krónikus torokfájást, az alvászavarokat és a légzési nehézségeket. Az eltávolított mandulák laboratóriumi vizsgálata is segíthet kizárni vagy diagnosztizálni más egészségügyi állapotokat.

MILYEN ESETEKBEN LEHET SZÜKSÉG ORRMANDULA MŰTÉTRE

Az adenotómia, vagyis az orrmandulák eltávolítása, általában olyan esetekben lehet szükséges, amikor az adenoidok megnagyobbodása vagy gyulladása problémákat okoz a páciensnél. Az alábbiakban felsoroljuk néhány olyan esetet, amikor az orvosok mérlegelhetik az adenotómia elvégzését:

 

 • Ismétlődő felső légúti fertőzések: Ha a gyermek vagy felnőtt gyakran szenved felső légúti fertőzésekben, például torokgyulladásban vagy mandulagyulladásban, és az antibiotikumos kezelés nem hoz megfelelő eredményt, az adenoidok eltávolítása fontolóra vehető.
 • Ismétlődő orrmelléküreg-gyulladások: Az adenoidok megnagyobbodása hozzájárulhat az orrmelléküregek elzáródásához és a váladék pangásához, ami ismétlődő orrmelléküreg-gyulladásokhoz vezethet. Ebben az esetben az adenotómia segíthet az orrlégzés javításában és a fertőzések gyakoriságának csökkentésében.
 • Alvási apnoe: Az adenoidok megnagyobbodása vagy elhelyezkedése akadályozhatja a levegő szabad áramlását az orrgaratban és a garatban alvás közben. Ennek eredményeként légszomj és akár alvási apnoe (alvási légzési szünetek) jelentkezhetnek. Az adenotómia segíthet enyhíteni ezeket a tüneteket és javítani az alvás minőségét.
 • Nehezített orrlégzés: Az adenoidok megnagyobbodása az orrgaratban szűkítheti légutat, ami nehezített orrlégzést és légszomjat okozhat.

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ELJÁRÁS?

A mandulaműtét, más néven adenotómia vagy tonsillektómia, minden esetben áltlános érzéstelenítéssel, altatásban történik a legmodernebb lézersebészeti eljárással ügyelve arra, hogy minél kevesebb szövet maradjon hátra.

A mandula műtét lépései általában a következők:

 • Előkészületek: A műtét előtt az orvos részletesen megvizsgálja a páciens egészségi állapotát és kikérdezi a beteg orvosi előzményeit. Fontos, hogy a páciens tartsa be az orvos utasításait a műtét előtti étkezés és italfogyasztás korlátozásával kapcsolatban.
 • Altatás: A műtét altatásban történik és nincs tudatában a műtétnek.
 • Az eltávolítás: Az orvos a mandulákat speciális eszközökkel, például skalpellal, lézerrel vagy koblációs eljárással távolítja el. A műtét során az orvos körültekintően dolgozik, hogy minimalizálja a vérzést és az esetleges sérüléseket.
 • Vérzés és sebzés kontrollja: Az orvos gondoskodik a vérzés és a sebzés ellenőrzéséről. Szükség esetén véredényeket zár le vagy koagulál, hogy minimalizálja a vérzést.
 • Műtéti terület ápolása: A műtét után az orvos gondoskodik a műtéti terület ápolásáról, megvédi a műtéti területet, hogy segítse a gyógyulást.
 • Gyógyulási időszak: A műtét után a páciensnek figyelnie kell az orvos utasításaira, és betartania a gyógyulási időszak alatt javasolt tevékenységi korlátozásokat. A műtét utáni néhány napban várhatóan jelentkezhet enyhe fájdalom és kellemetlenség a műtéti területen.

  LEGMODERNEBB LÉZERSEBÉSZETI TECHNOLÓGIA

  A lézersebészeti eljárás során egy speciális orvosi lézert használnak az érintett területen. A lézerberendezés által kibocsátott intenzív lézersugár fókuszáltan hat a szövetre. Az erős lézerenergia következtében a szövetek melegednek és elpárolognak, így hatékonyan eltávolítják az érintett területet. A lézersebészeti eljárás kizárólag a lézer energiáját használja a szövetek eltávolításához. Ez a módszera legpontosabb és kevésbé invazív, mint a koblációs eljárás, ezáltal gyorsabb a felépülés is.

  Az alkalmazott technológia lehetővé teszi az orvos számára, hogy precízen és minimális szövetkárosodással távolítsa el a mandulákat.

  A lézersebészeti eljárás előnyei közé tartozik:

   

  • Precízió: A lézer energiáját használó rendszer lehetővé teszi az orvos számára a pontosabb és finomabb szövetmódosítást, így a célzott területek megfelelő korrekciója valósulhat meg.
  • Kisebb vérzés: A lézernyaláb hatására a szövetek és véredények összehúzódnak, ami véralvadást indukál, ami kisebb vérzést eredményez a műtét során.
  • Gyorsabb gyógyulás: Az orrsebészeti beavatkozások során a lézeres eljárás általában kevesebb szövetkárosodást okoz, ami lehetővé teszi a gyorsabb gyógyulást és visszatérést a mindennapi tevékenységekhez.
  • Kisebb hegesedés: Mivel a lézeres eljárás általában belsőleg, az orr vagy szájüregből történik, nincsenek külső vágások vagy varratok, így a hegesedés minimális.

  A Golden Medical Centerben végzett legkorszerűbb lézersebészeti eljárásoknak köszönhetően a műtétet követő néhány órán belül a páciens saját lábán távozhat, így kórházban tartózkodást a beavatkozás után nem igényel.

  RENDELJE MEG MOST, A FIZETÉST HAGYJA KÉSŐBBRE!

  Orvosi beavatkozását kérheti 10 hónapos kamatmentes részletre is!

  0% THM

  * Egészség hitel csak a Golden Medical Centernél!

  KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

  Kényelmi szolgáltatásaink révén modern, barátságos környezetben egyágyas szobákkal várjuk gyógyulni vágyó pácienseinket. Minden szoba saját fürdőszobával, hűtőszekrénnyel és televízióval rendelkezik, valamint ingyenes WIFI hozzáférést is biztosítunk. Az Ön tartózkodása alatt egyéni nővér felügyeletet is nyújtunk, hogy folyamatos segítséget és támogatást biztosítsunk gyógyulásához.

  SZAKORVOSAINK

  DR. MEDVECZKI ZOLTÁN

  Fül -orr gégész szakorvos

  Számos hazai és nemzetközi elismerést tudhat magának. Kiemelkedő szaktekintély a fül -orr -gégészet területén. Járóbeteg szakellátás keretében komplex fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálatot végez (fej-nyaki régió vizsgálata), amely magában foglalja a fül, az orr, a melléküregek, a szájüreg, a garat, a gége, a légcső felső harmadának, a nyaki régióknak, továbbá az agyidegek funkcionális vizsgálatát.

  • garat és gége megbetegedései
  • fülfájás, hallásváltozás okainak felderítése
  • segítségnyújtás fülzúgás esetén
  • rekedtség okának feltárása
  • horkolás, alvási apnoe kezelése
  • orrdugulás, orrpolip, orrmelléküreg-gyulladás diagnosztizálása és kezelése
  • orrmandula megnagyobbodása, torokmandula betegségei
  • visszatérő légúti panaszok (mandulagyulladás, arcüreggyulladás stb.) gyógyítása
  • csecsemő- és gyermek fül-orr-gégészeti vizsgálatok
  • megnagyobbodott nyirokcsomók vizsgálata
  • szédüléses panaszok vizsgálata

   

  KÉRJEN IDŐPONTOT MÉG MA!

  GOLDEN MEDICAL CENTER

  1133 BUDAPEST, TUTAJ UTCA 8

  HÍVJON MINKET BIZALOMMAL

  HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG 8:00-20:00 KÖZÖTT,

  VAGY KÉRJEN IDŐPONTOT ONLINE A NAP BÁRMELY PERCÉBEN!

  +36 1 770 7065

  ” A Golden Medical Centernél kiemelten fontosnak tartjuk, hogy pácienseink számára ne csak időben és térben, de a magas minőség megtartása mellett árainkkal is elérhető kezeléseket nyújtsunk.

  DR. MEDVECZKI ZOLTÁN

  Vezető főorvos, Golden Medical Center

  ÁRLISTA

   

  Teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálat 24.000

  Tartalmazza:

  • Mikroszkópos vizsgálat konzultáció, leletértékelés, recept-felírás
  • Kiértékelés és tanácsadás
  • A vizsgálat tartalmazhat: Impedanz mérés (Tympanometria és Strapedius reflex vizsgálat)
  • Endoszkópos vizsgálat (gége, orrmelléküregek)
  • Fülmosás
  • Idegentest eltávolítása
  • Hallójárat kezelése
  Kontroll vizsgálat (1 hónapon belül) 14.000
  Hallásvizsgálat – teljes körű fül orr gégészeti vizsgálattal együtt 8.000
  Nyelvfék felszabadítás 28.000
  Gégerák szűrés fiberoszkóppal – teljes körű fül orr gégészeti vizsgálattal 30.000
  Orrvérzés kezelése kauterrel 36.000
  Fülzúgás vagy szédülés –  egyensúlyvizsgálat – teljes körű fül orr gégészeti vizsgálattal 38.000
  Torok, orr vagy fülváladék bakteriális vagy gombás tenyésztés 14.000
  Orrmelléküreg ultrahangos vizsgálata 5.000
  Recept felírás 2.000

  MŰTÉTI ÁRAK

  MŰTÉTI ÁRAK

   

  Lézeres garatmandula csonk műtét 250.000
  Lézeres horkolásgátló műtét – LAUPP 350.000
  Lézeres orrpolip műtét 350.000
  Lézeres orrkagyló műtét 250.000
  Lézeres orrmellékürek műtét – FESS 350.000
  Orrmandula eltávolítása koblációs eljárással 470.000
  Orrmandula műtét altatásban (adenotomia) 235.000
  Torok és orrmandula eltávolítása 390.000
  Torok és orrmandula eltávolítása koblációs eljárással 580.000
  Torokmandula eltávolítása (tonsillectomia) helyi érzéstelenítéssel 260.000
  Torokmandula eltávolítása koblációs eljárással 515.000

  TUDJON MEG TÖBBET A LEGGYAKORIBB FÜL -ORR -GÉGÉSZETI PANASZOKRÓL

  FÜLFÁJÁST KIVÁLTÓ OKOK

  A legtöbb esetben egy kialakuló gyulladás okozza a fájdalmat a hallójáratban vagy a középfülben vagy egyszerre mindkettőben. A gyulladást kiválthatja sérülés, fertőzés vagy idegen tárgy a fülben, esetleg fülzsír. Amennyiben a fülfájdalom torok fájdalommal együtt jelentkezik akkor ezt légúti fertőzés tünetének is tekinthetjük. Mi történik a vizsgálat során: Szakorvosi vizsgálat és állapotfelmérés során mikroszkóppal ellenőrizzük a külső hallójáratokat, a dobhártyákat. Hallásméréssel megvizsgáljuk a halló szerv épségét. Bizonyos fülproblémák esetén szükséges lehet CT vagy MRI képalkotó diagnosztika.

  MANDULAGYULLADÁS

  Heveny torokgyulladást, mandulagyulladást okozhatnak vírusos vagy bakteriális fertőzések. Leggyakrabban gyermekeknél és fiatal felnőtteknél fordul elő. Tünetei a torokfájás, nyelési fájdalom, esetleg fülfájás, láz, köhögés, fejfájás. A bakteriális eredetű fertőzés legsúlyosabb formája a tüszős mandulagyulladás.

  Mi történik a vizsgálat során: Fül -orr -gégész szakorvosaink laringoszkópos vizsgálat során ellenőrzik az algarat és gége állapotát. Gyulladás esetén antibiotikumos kezelés javasolt, de amennyiben a gyulladási folyamat többször megismétlődik, akkor szükség lehet a mandulák műtéti eltávolítására.

  ARCÜREG GYULLADÁS

  Legtöbbünk tapasztalta már az orrmelléküregek gyulladásának kellemetlen hatásait élete során vagy még gyermekkorában átesett rajta. Valójában a közönséges megfázás tünetei, mint például az orrfolyás, a tüsszögés és a torlódás, az arcüreg gyulladás korai jelei. Amikor az orrmelléküregek gyulladtak, arcunk duzzadtá válik és érzékeny lesz az érintésre mivel fokozott váladék termelődés indul meg az arcüregben.

  Ez megnehezítheti a légzést, mivel a duzzadt orrmelléküregek elzárhatják a légutakat, orrdugulást vagy nyomásérzést okozva az arcon. A sinus gyulladás egyéb tünetei közé tartozhat a torokfájás, a fejfájás, a fáradtság és még a láz is.

  Ha a fenti tüneteket tapasztalja magán forduljon hozzánk bizalommal!

  KÖZÉPFÜL GYULLADÁS

  A krónikus középfül gyulladás, amely világszerte több millió embert érint, jellemzője a középfül tartós tompa fájdalma, nyomás érzés, melyet a folyadékfelhalmozódás okoz további intenzív fülfájdalomhoz vagy halláskárosodáshoz, esetleg fülből történő szivárgáshoz vezethet.

  A legtöbb esetben a középfülgyulladás nem súlyos állapot, és vényköteles gyógyszerekkel és életmódbeli változtatásokkal kezelhető. Ha azonban nem kezelik, akkor súlyosabb szövődményekhez vezethet.

  Bizonyos esetekben műtét ajánlott a felgyülemlett folyadék eltávolítására és a dobhártya károsodásának helyreállítására.

  Ha a fenti tünetek bármelyikét észleli, keresse fel mihamarabb szakrendelésünket. 

  ORRDUGULÁS KEZELÉSE

  Rengeteg ember küzd időnként orrdugulással, melynek oka lehet allergia, idült gyulladás, esetleg orrpolip képződés. Az orrmelléküregek vizsgálata elengedhetetlen ilyen esetekben a pontos diagnózis felállításához.

  Mi történik a vizsgálat során: Az orrüreg teljes áttekintése szükséges fiberoszkóppal, ami a többi vizsgálathoz hasonlóan teljesen fájdalommentesen végezhető el. Bakteriális, vírusos vagy gombás fertőzés esetén szükség lehet még az orr váladékának mikrobiológiai tenyésztésére is, melyhez mintát veszünk és laboratóriumunkba továbbítjuk elemzésre

  HORKOLÁS, ALVÁSZAVAROK

  A horkolás napjaink egyik meghatározó problémája az alvászavarok kialakulásában aminek eredményeként napközbeni fáradtságot, koncentráció csökkenést, sőt egyes esetekben akár súlyosabb betegségeket, így magas vérnyomást, szív- és érrendszeri problémákat tapasztalhatunk. Érdemes szakember segítségét kérni, mert a horkolás súlyosabb szövődményeket is okozhat! Sleep apnea, azaz alvási légzéskimaradás, amikor a légutak részben vagy teljesen elzáródnak néhány másodpercre, mialatt az agy oxigén-ellátottsága jelentősen romlik. Ilyenkor fuldokolva, horkantva ébred (felületesebb alvási állapotba kerül), ezáltal nem tudja teljesen kipihenni magát a beteg lerontva az életminőséget.

  Mi történik a vizsgálat során: Ilyen esetekeben szigorú nemzetközi protokolokon alapuló alvás monitorozás szükséges, melyet poligráfos vizsgálattal végzünk el, figyelve a meghatározó életfunkciókat alvás közben. A vizsgálat kiértékelése után meghatározható a megfelelő terápia, beavatkozás a kellemetlen horkolás megszüntetésére pl: orrsövényen, orrmandulán vagy garatíven.

  ORRPOLIP

  Az orrpolipok az orrjáratokban és az orrmelléküregekben képződő kinövések. Bár ezek általában fájdalommentesek, az orrpolipok torlódást, orrdugulást vagy orrfolyást és nehézlégzést okozhatnak. Amikor az orrpolipok elég nagyra nőnek, elzárhatják az orrjáratokat, és légzési problémákat okozhatnak. Az elzáródás olyan súlyos lehet, hogy alvási apnoe kialakulásához vezethet, amely egy olyan állapot, amikor alvás közben rövid időre leáll a légzés.

  Az orrpolipok kialakulásának pontos oka nem ismert, de több kockázati tényező is társulhat fejlődésükhöz. Ezek közé tartozik az allergia, asztma, cisztás fibrózis, krónikus sinus fertőzések.

  Ha az orrpolip légzési nehézséget okoz, fontos, hogy azonnal forduljon orvoshoz. A kezelés segíthet csökkenteni a polipok méretét és enyhíteni az elzáródást. Egyes esetekben, műtétre lehet szükség, hogy eltávolításra kerüljenek.

  ORRSÖVÉNY FERDÜLÉS

  A horkolás egy bosszantó és zavaró probléma, amely sok embert érint, és negatív hatással lehet az életminőségre. Ezt okozhatják  különböző tényezők, beleértve az orrsövény ferülést. 

  Ez mellett az orrsövény ferdülés okozhat folyamatos orrdugulást vagy arcüreg gyulladást is.

  Egyes esetekben, orrsövény műtétre lehet szükség, hogy korrigálja az orrsövény eltérést. Ha az orrsövényferdülés bármely tünetét észleli, és az orrsövényműtétet fontolgatja, fontos, hogy először beszéljen kezelőorvosával. Segíthet eldönteni, hogy ez-e a legjobb kezelési lehetőség az Ön számára.

   

  EGYNAPOS FÜL -ORR -GÉGÉSZETI MŰTÉTEK

  A Golden Medical Center füll -orr -gégész tapasztalt szakorvosai a torok, a gége, a nyelőcső, a fül és légutak területén végeznek műtéti beavatkozásokat, melyek túlmutatnak az általános ful -orr -gégészeten.

  A legmodernebb, fájdalommentes endoszkópos, mikro és lézer sebészeti eljárásokkal pácienseink felépülése a legrövidebb idő alatt garantált.

  OROPHARYNX ÉS TOROK MŰTÉTEK

  A legmodernebb műtéti eljárások:

  Adenotómiák > Nyirokcsomó eltávolítás > Mandula műtétek > Orrpolip műtétek > Uvulaplasztika > Oldalsó és medián nyaki ciszták és fisztulák > biopsziák

   

  ORRMŰTÉTEK

  A legmodernebb műtéti eljárások:

  Szeptoplasztika > Szeptorhinoplasztika > sinus fertőzés > Az orrsövény kiegyenesítése > Orrkagyló redukció>

   

  FÜLMŰTÉTEK

  A legmodernebb műtéti eljárások:

  Középfül műtét >
  Auditív csontplasztika >
  Műanyag fülkagyló korrekciók >
  Mastoidectomia >
  Parotidectomia / parotis mirigy eltávolítása >
  Hallójárat megnagyobbító műanyag
  A dobhártya krónikus perforációinak lezárása

   

  MŰTÉTEK ALTATÁSBAN

  Műtéti altatás

  A Golden Medical Centerben a legkomplexebb, csak altatásban végezhető műtéti beavatkozások elvégzése is lehetséges a legfelkészültebb Aneszteziológusokkal

  PÁCIENSEINK MONDTÁK…

  GOLDEN MEDICAL BLOG

  MIÉRT VÁLASSZA A GOLDEN MEDICAL CENTERT

  Golden Medical Center – Az egészségért, ahol gondoskodás és szakértelem találkozik.

  EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI PARTNEREINK

  ×