1133-BUDAPEST, TUTAJ UTCA 8

LÉZERES ORRSÖVÉNY MŰTÉT

Szakértelem Empátia Törődés

LÉZERES ORRSÖVÉNY MŰTÉT

Szakértelem

Empátia

Törődés

Hívjon minket bizalommal hétfőtől péntekig 8:00-20:00, szombaton 9:00-14:00 között, vagy foglaljon időpontot online a nap bármelyik percében!

MI AZ ORRSÖVÉNY MŰTÉT (ORRSÖVÉNYFERDÜLÉS KEZELÉSE)

Az orrsövény műtét az orr belső szerkezetének, az orrsövénynek a korrekcióját jelenti. Az orrsövény a porc- és csontszerkezet, amely elválasztja az orrüreget két különálló részre. Ha az orrsövény elmozdul vagy görbület (orrsövény ferdülés) alakul ki, az különböző problémákat okozhat, mint például az orrlégzés nehézségei, ismétlődő orrmelléküreg-gyulladások, orrvérzések vagy alvászavarok.

Az orrsövény műtét során a sebész egy rutin műtéti beavatkozást hajt végre a torzult, elmozdult vagy görbült orrsövény korrekciójára. A beavatkozás során belülről, az orrüregből végzi a műtétet, így külső heg nem marad látható. Eltávolítja vagy korrigálja az elváltozást okozó porc- vagy csontdarabokat, majd az orrsövényt úgy alakítja át, hogy a levegő újra szabadon áramolhasson az orrüregen keresztül.

orrsövényferdülés

Az orrsövény műtét általában altatásban vagy helyi érzéstelenítésben történik, és az eljárás időtartama és bonyolultsága attól függ, hogy milyen mértékű korrekcióra van szükség.

A DEFORMÁLT ORRSÖVÉNY TÜNETEI

A deformált orrsövény különböző tüneteket okozhat, amelyek befolyásolhatják az orrlégzést és általában az életminőséget. A következők néhány gyakori tünet, amelyeket egy deformált orrsövény okozhat:

 • Nehéz vagy gátolt orrlégzés: Az orrlégzés nehézsége az egyik leggyakoribb tünet. A ferde vagy elmozdult orrsövény korlátozhatja az orrüregben lévő levegő áramlását, ami nehezített vagy akár teljesen elzáródott orrlégzést eredményezhet.
 • Orrdugulás: Az orrsövény deformitása miatt az egyik orrlyukban vagy mindkettőben gyakran jelentkezhet orrdugulás. Ez lehet állandó vagy időszakos, és az orrsövény ferdeségétől függően változhat a tünet.
 • Ismétlődő orrmelléküreg-gyulladások: A deformált orrsövény hozzájárulhat az orrmelléküregek elzáródásához és a váladék pangásához, ami fokozott esélyt jelenthet az ismétlődő orrmelléküreg-gyulladásokra. Ez gyakori fertőzéseket, fájdalmat, nyomást és kellemetlen tüneteket okozhat.
 • Alvászavarok: A nehezített vagy gátolt orrlégzés miatt az alvás minősége jelentősen csökkenhet. Horkolás, állandó ébredés érzése, légszomj és alvás közbeni légzési szünetek (obstruktív alvási apnoe) is előfordulhatnak.
 • Fejfájás: Az orrlégzés nehézsége miatt nőhet a fejfájás kockázata, különösen az orr környékén és az arc területén.
 • Orrvérzés: A ferde orrsövény az orrnyálkahártya sérüléséhez és irritációjához vezethet, ami orrvérzésekhez vezethet.
 • Szaglásproblémák: Az orrlégzési nehézségek miatt a szaglás is csökkenhet vagy torzulhat.

Fontos megjegyezni, hogy minden egyedi eset más lehet, és a tünetek súlyossága és jellege függ az orrsövény deformitásának mértékétől és más egyéni tényezőktől. Ha bármilyen orrlégzéssel kapcsolatos panasza van, érdemes konzultálni egy orvosval, aki képes megfelelő diagnózist felállítani és kezelési lehetőségeket javasolni.

MILYEN ESETEKBEN LEHET SZÜKSÉG ORRSÖVÉNY MŰTÉTRE

A műtét ajánlott, ha hosszú ideje fennálló orrlégzési panaszok hátterében az orrsövény ferdesége található, akár önállóan, akár más okokkal (például megnagyobbodott orrkagylók, orrpolip) együttműködve okozza a légzési nehézségeket. A műtét indoka lehet a jobb orrlégzés biztosítása, valamint az orrlégzési problémák másodlagos következményeinek kezelése.

Ezek közé tartoznak tartós felső és alsó légúti fertőzések, orrmelléküreggyulladások, krónikus torok- és garatproblémák, a fülkürt működési zavarai, akut és krónikus középfülgyulladások, fejfájás, horkolás, alvászavarok (például obstruktív alvási apnoe szindróma).

HOGYAN MŰKÖDIK AZ ELJÁRÁS?

Az orrsövény műtét általában altatásban vagy helyi érzéstelenítésben történik, attól függően, hogy milyen mértékű beavatkozásra van szükség. Az eljárás során az orvos az orrnyílásokon keresztül hozzáfér az orrsövényhez, anélkül, hogy külső vágásokat vagy hegeket hagyna.

Az orrsövény műtét során az orvos eltávolítja vagy módosítja az elmozdult vagy ferde porc- és csontdarabokat, amelyek akadályozhatják az orrlégzést. Az orrsövényt újraigazítják és kiegyenesítik annak érdekében, hogy megfelelő légáramlást és orrüregi nyitást biztosítsanak. Ezenkívül az orvos elvégezhet más korrekciós eljárásokat is, például az orrkagylók méretének csökkentését vagy az orrüregi torlódás egyéb okainak kezelését.

Az orrsövény műtét általában 1-2 órát vesz igénybe, attól függően, hogy milyen bonyolultságú a beavatkozás. A gyógyulási idő néhány hét, mely során a páciensnek követnie kell az orvos utasításait a posztoperatív kezelés, a sebgyógyulás és a korlátozások tekintetében.

Az orrsövény műtét eredményeként az orrlégzés javulhat, és az esetleges orrlégzéssel kapcsolatos tünetek, mint például az orrdugulás vagy az ismétlődő orrmelléküreg-gyulladások csökkenhetnek. Fontos azonban megjegyezni, hogy az orrsövény műtét csak akkor javasolt, ha az orrlégzési nehézségek hátterében az orrsövény deformitása áll. Ezért fontos előzetes konzultációra és orvosi véleményre támaszkodni, mielőtt döntést hozunk az orrsövény műtét elvégzéséről.

LEGMODERNEBB LÉZERSEBÉSZETI TECHNOLÓGIA

A lézersebészeti eljárás során egy speciális orvosi lézert használnak az érintett területen. A lézerberendezés által kibocsátott intenzív lézersugár fókuszáltan hat a szövetre. Az erős lézerenergia következtében a szövetek melegednek és elpárolognak, így hatékonyan eltávolítják az érintett területet. A lézersebészeti eljárás kizárólag a lézer energiáját használja a szövetek eltávolításához. Ez a módszera legpontosabb és kevésbé invazív, mint a koblációs eljárás, ezáltal gyorsabb a felépülés is.

Az alkalmazott technológia lehetővé teszi az orvos számára, hogy precízen és minimális szövetkárosodással távolítsa el a mandulákat.

A lézersebészeti eljárás előnyei közé tartozik:

 

 • Precízió: A lézer energiáját használó rendszer lehetővé teszi az orvos számára a pontosabb és finomabb szövetmódosítást, így a célzott területek megfelelő korrekciója valósulhat meg.
 • Kisebb vérzés: A lézernyaláb hatására a szövetek és véredények összehúzódnak, ami véralvadást indukál, ami kisebb vérzést eredményez a műtét során.
 • Gyorsabb gyógyulás: Az orrsebészeti beavatkozások során a lézeres eljárás általában kevesebb szövetkárosodást okoz, ami lehetővé teszi a gyorsabb gyógyulást és visszatérést a mindennapi tevékenységekhez.
 • Kisebb hegesedés: Mivel a lézeres eljárás általában belsőleg, az orr vagy szájüregből történik, nincsenek külső vágások vagy varratok, így a hegesedés minimális.

A Golden Medical Centerben végzett legkorszerűbb lézersebészeti eljárásoknak köszönhetően a műtétet követő néhány órán belül a páciens saját lábán távozhat, így kórházban tartózkodást a beavatkozás után nem igényel.

RENDELJE MEG MOST, A FIZETÉST HAGYJA KÉSŐBBRE!

Orvosi beavatkozását kérheti 10 hónapos kamatmentes részletre is!

0% THM

* Egészség hitel csak a Golden Medical Centernél!

KÉNYELMI SZOLGÁLTATÁSOK

Kényelmi szolgáltatásaink révén modern, barátságos környezetben egyágyas szobákkal várjuk gyógyulni vágyó pácienseinket. Minden szoba saját fürdőszobával, hűtőszekrénnyel és televízióval rendelkezik, valamint ingyenes WIFI hozzáférést is biztosítunk. Az Ön tartózkodása alatt egyéni nővér felügyeletet is nyújtunk, hogy folyamatos segítséget és támogatást biztosítsunk gyógyulásához.

SZAKORVOSAINK

DR. MEDVECZKI ZOLTÁN

Fül -orr gégész szakorvos

Számos hazai és nemzetközi elismerést tudhat magának. Kiemelkedő szaktekintély a fül -orr -gégészet területén. Járóbeteg szakellátás keretében komplex fül-orr-gégészeti szakorvosi vizsgálatot végez (fej-nyaki régió vizsgálata), amely magában foglalja a fül, az orr, a melléküregek, a szájüreg, a garat, a gége, a légcső felső harmadának, a nyaki régióknak, továbbá az agyidegek funkcionális vizsgálatát.

 • garat és gége megbetegedései
 • fülfájás, hallásváltozás okainak felderítése
 • segítségnyújtás fülzúgás esetén
 • rekedtség okának feltárása
 • horkolás, alvási apnoe kezelése
 • orrdugulás, orrpolip, orrmelléküreg-gyulladás diagnosztizálása és kezelése
 • orrmandula megnagyobbodása, torokmandula betegségei
 • visszatérő légúti panaszok (mandulagyulladás, arcüreggyulladás stb.) gyógyítása
 • csecsemő- és gyermek fül-orr-gégészeti vizsgálatok
 • megnagyobbodott nyirokcsomók vizsgálata
 • szédüléses panaszok vizsgálata

 

KÉRJEN IDŐPONTOT MÉG MA!

GOLDEN MEDICAL CENTER

1133 BUDAPEST, TUTAJ UTCA 8

HÍVJON MINKET BIZALOMMAL

HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG 8:00-20:00 KÖZÖTT,

VAGY KÉRJEN IDŐPONTOT ONLINE A NAP BÁRMELY PERCÉBEN!

+36 1 770 7065

” A Golden Medical Centernél kiemelten fontosnak tartjuk, hogy pácienseink számára ne csak időben és térben, de a magas minőség megtartása mellett árainkkal is elérhető kezeléseket nyújtsunk.

DR. MEDVECZKI ZOLTÁN

Vezető főorvos, Golden Medical Center

ÁRLISTA

 

Teljes körű fül-orr-gégészeti vizsgálat 29.000

Tartalmazza:

 • Mikroszkópos vizsgálat konzultáció, leletértékelés, recept-felírás
 • Kiértékelés és tanácsadás
 • A vizsgálat tartalmazhat: Impedanz mérés (Tympanometria és Strapedius reflex vizsgálat)
 • Endoszkópos vizsgálat (gége, orrmelléküregek)
 • Fülmosás
 • Idegentest eltávolítása
 • Hallójárat kezelése
Kontroll vizsgálat (1 hónapon belül) 14.000
Hallásvizsgálat – teljes körű fül orr gégészeti vizsgálattal együtt 8.000
Nyelvfék felszabadítás 28.000
Gégerák szűrés fiberoszkóppal – teljes körű fül orr gégészeti vizsgálattal 30.000
Orrvérzés kezelése kauterrel 36.000
Fülzúgás vagy szédülés –  egyensúlyvizsgálat – teljes körű fül orr gégészeti vizsgálattal 38.000
Torok, orr vagy fülváladék bakteriális vagy gombás tenyésztés 14.000
Orrmelléküreg ultrahangos vizsgálata 5.000
Recept felírás 2.000

MŰTÉTI ÁRAK

MŰTÉTI ÁRAK

 

Lézeres garatmandula csonk műtét 250.000
Lézeres horkolásgátló műtét – LAUPP 350.000
Lézeres orrpolip műtét 350.000
Lézeres orrsövényműtét 350.000
Lézeres orrkagyló műtét 250.000
Lézeres orrmelléküreg műtét – FESS 350.000
Lézeres orrmandula műtét (Adenotomia) 320.000
Lézeres torokmandula műtét (Tonsillectomia) 530.000

TUDJON MEG TÖBBET A LEGGYAKORIBB FÜL -ORR -GÉGÉSZETI PANASZOKRÓL

FÜLFÁJÁST KIVÁLTÓ OKOK

A legtöbb esetben egy kialakuló gyulladás okozza a fájdalmat a hallójáratban vagy a középfülben vagy egyszerre mindkettőben. A gyulladást kiválthatja sérülés, fertőzés vagy idegen tárgy a fülben, esetleg fülzsír. Amennyiben a fülfájdalom torok fájdalommal együtt jelentkezik akkor ezt légúti fertőzés tünetének is tekinthetjük. Mi történik a vizsgálat során: Szakorvosi vizsgálat és állapotfelmérés során mikroszkóppal ellenőrizzük a külső hallójáratokat, a dobhártyákat. Hallásméréssel megvizsgáljuk a halló szerv épségét. Bizonyos fülproblémák esetén szükséges lehet CT vagy MRI képalkotó diagnosztika.

MANDULAGYULLADÁS

Heveny torokgyulladást, mandulagyulladást okozhatnak vírusos vagy bakteriális fertőzések. Leggyakrabban gyermekeknél és fiatal felnőtteknél fordul elő. Tünetei a torokfájás, nyelési fájdalom, esetleg fülfájás, láz, köhögés, fejfájás. A bakteriális eredetű fertőzés legsúlyosabb formája a tüszős mandulagyulladás.

Mi történik a vizsgálat során: Fül -orr -gégész szakorvosaink laringoszkópos vizsgálat során ellenőrzik az algarat és gége állapotát. Gyulladás esetén antibiotikumos kezelés javasolt, de amennyiben a gyulladási folyamat többször megismétlődik, akkor szükség lehet a mandulák műtéti eltávolítására.

ARCÜREG GYULLADÁS

Legtöbbünk tapasztalta már az orrmelléküregek gyulladásának kellemetlen hatásait élete során vagy még gyermekkorában átesett rajta. Valójában a közönséges megfázás tünetei, mint például az orrfolyás, a tüsszögés és a torlódás, az arcüreg gyulladás korai jelei. Amikor az orrmelléküregek gyulladtak, arcunk duzzadtá válik és érzékeny lesz az érintésre mivel fokozott váladék termelődés indul meg az arcüregben.

Ez megnehezítheti a légzést, mivel a duzzadt orrmelléküregek elzárhatják a légutakat, orrdugulást vagy nyomásérzést okozva az arcon. A sinus gyulladás egyéb tünetei közé tartozhat a torokfájás, a fejfájás, a fáradtság és még a láz is.

Ha a fenti tüneteket tapasztalja magán forduljon hozzánk bizalommal!

KÖZÉPFÜL GYULLADÁS

A krónikus középfül gyulladás, amely világszerte több millió embert érint, jellemzője a középfül tartós tompa fájdalma, nyomás érzés, melyet a folyadékfelhalmozódás okoz további intenzív fülfájdalomhoz vagy halláskárosodáshoz, esetleg fülből történő szivárgáshoz vezethet.

A legtöbb esetben a középfülgyulladás nem súlyos állapot, és vényköteles gyógyszerekkel és életmódbeli változtatásokkal kezelhető. Ha azonban nem kezelik, akkor súlyosabb szövődményekhez vezethet.

Bizonyos esetekben műtét ajánlott a felgyülemlett folyadék eltávolítására és a dobhártya károsodásának helyreállítására.

Ha a fenti tünetek bármelyikét észleli, keresse fel mihamarabb szakrendelésünket. 

ORRDUGULÁS KEZELÉSE

Rengeteg ember küzd időnként orrdugulással, melynek oka lehet allergia, idült gyulladás, esetleg orrpolip képződés. Az orrmelléküregek vizsgálata elengedhetetlen ilyen esetekben a pontos diagnózis felállításához.

Mi történik a vizsgálat során: Az orrüreg teljes áttekintése szükséges fiberoszkóppal, ami a többi vizsgálathoz hasonlóan teljesen fájdalommentesen végezhető el. Bakteriális, vírusos vagy gombás fertőzés esetén szükség lehet még az orr váladékának mikrobiológiai tenyésztésére is, melyhez mintát veszünk és laboratóriumunkba továbbítjuk elemzésre

HORKOLÁS, ALVÁSZAVAROK

A horkolás napjaink egyik meghatározó problémája az alvászavarok kialakulásában aminek eredményeként napközbeni fáradtságot, koncentráció csökkenést, sőt egyes esetekben akár súlyosabb betegségeket, így magas vérnyomást, szív- és érrendszeri problémákat tapasztalhatunk. Érdemes szakember segítségét kérni, mert a horkolás súlyosabb szövődményeket is okozhat! Sleep apnea, azaz alvási légzéskimaradás, amikor a légutak részben vagy teljesen elzáródnak néhány másodpercre, mialatt az agy oxigén-ellátottsága jelentősen romlik. Ilyenkor fuldokolva, horkantva ébred (felületesebb alvási állapotba kerül), ezáltal nem tudja teljesen kipihenni magát a beteg lerontva az életminőséget.

Mi történik a vizsgálat során: Ilyen esetekeben szigorú nemzetközi protokolokon alapuló alvás monitorozás szükséges, melyet poligráfos vizsgálattal végzünk el, figyelve a meghatározó életfunkciókat alvás közben. A vizsgálat kiértékelése után meghatározható a megfelelő terápia, beavatkozás a kellemetlen horkolás megszüntetésére pl: orrsövényen, orrmandulán vagy garatíven.

ORRPOLIP

Az orrpolipok az orrjáratokban és az orrmelléküregekben képződő kinövések. Bár ezek általában fájdalommentesek, az orrpolipok torlódást, orrdugulást vagy orrfolyást és nehézlégzést okozhatnak. Amikor az orrpolipok elég nagyra nőnek, elzárhatják az orrjáratokat, és légzési problémákat okozhatnak. Az elzáródás olyan súlyos lehet, hogy alvási apnoe kialakulásához vezethet, amely egy olyan állapot, amikor alvás közben rövid időre leáll a légzés.

Az orrpolipok kialakulásának pontos oka nem ismert, de több kockázati tényező is társulhat fejlődésükhöz. Ezek közé tartozik az allergia, asztma, cisztás fibrózis, krónikus sinus fertőzések.

Ha az orrpolip légzési nehézséget okoz, fontos, hogy azonnal forduljon orvoshoz. A kezelés segíthet csökkenteni a polipok méretét és enyhíteni az elzáródást. Egyes esetekben, műtétre lehet szükség, hogy eltávolításra kerüljenek.

ORRSÖVÉNY FERDÜLÉS

A horkolás egy bosszantó és zavaró probléma, amely sok embert érint, és negatív hatással lehet az életminőségre. Ezt okozhatják  különböző tényezők, beleértve az orrsövény ferülést. 

Ez mellett az orrsövény ferdülés okozhat folyamatos orrdugulást vagy arcüreg gyulladást is.

Egyes esetekben, orrsövény műtétre lehet szükség, hogy korrigálja az orrsövény eltérést. Ha az orrsövényferdülés bármely tünetét észleli, és az orrsövényműtétet fontolgatja, fontos, hogy először beszéljen kezelőorvosával. Segíthet eldönteni, hogy ez-e a legjobb kezelési lehetőség az Ön számára.

 

EGYNAPOS FÜL -ORR -GÉGÉSZETI MŰTÉTEK

A Golden Medical Center füll -orr -gégész tapasztalt szakorvosai a torok, a gége, a nyelőcső, a fül és légutak területén végeznek műtéti beavatkozásokat, melyek túlmutatnak az általános ful -orr -gégészeten.

A legmodernebb, fájdalommentes endoszkópos, mikro és lézer sebészeti eljárásokkal pácienseink felépülése a legrövidebb idő alatt garantált.

OROPHARYNX ÉS TOROK MŰTÉTEK

A legmodernebb műtéti eljárások:

Adenotómiák > Nyirokcsomó eltávolítás > Mandula műtétek > Orrpolip műtétek > Uvulaplasztika > Oldalsó és medián nyaki ciszták és fisztulák > biopsziák

 

ORRMŰTÉTEK

A legmodernebb műtéti eljárások:

Szeptoplasztika > Szeptorhinoplasztika > sinus fertőzés > Az orrsövény kiegyenesítése > Orrkagyló redukció>

 

FÜLMŰTÉTEK

A legmodernebb műtéti eljárások:

Középfül műtét >
Auditív csontplasztika >
Műanyag fülkagyló korrekciók >
Mastoidectomia >
Parotidectomia / parotis mirigy eltávolítása >
Hallójárat megnagyobbító műanyag
A dobhártya krónikus perforációinak lezárása

 

MŰTÉTEK ALTATÁSBAN

Műtéti altatás

A Golden Medical Centerben a legkomplexebb, csak altatásban végezhető műtéti beavatkozások elvégzése is lehetséges a legfelkészültebb Aneszteziológusokkal

GOLDEN MEDICAL BLOG

MIÉRT VÁLASSZA A GOLDEN MEDICAL CENTERT

Golden Medical Center – Az egészségért, ahol gondoskodás és szakértelem találkozik.

EGÉSZSÉGPÉNZTÁRI PARTNEREINK

×